РАБОТА С ДЕЦА С АУТИЗЪМ

19,99 лв. 11,99 лв.
  • Марка: Е-книга (CD)
  • Кат. номер: AUT - 11771
+ -
Цена: 11,99 лв.
Купи
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

РАБОТА С ДЕЦА С АУТИЗЪМ

СТИВЪН ОЛИВЪР

(Teaching Developmentally Dissabled Children: The Me Book.)

 

  • Марка: Е-книга (CD)
  • Кат. номер: AUT - 11771

 

Тази книга е предназначена за учители и родители, които помагат на хората с дефицити в развитието да живеят по-пълноценен живот.

 

Книгата би помогнала и на хора, изостанали в поведенческото си развитие в резултат на умствена изостаналост, мозъчни травми, аутизъм, тежка афазия, емоционално разстройство, шизофрения детски тип или друго разстройство.

 

Макар че повечето от програмите са развити въз основа на деца и младежи, те могат да бъдат прилагани за всяка възраст.

 

КАК Е ОФОРМЕНА КНИГАТА

 

Раздел І представя основните принципи на обучение, които обуславят начина, по който са представени инструкциите, разбиването на материала на части, лесни за възприемане, начина за избор на награда/наказание, как да ги използваме в обучението и т.н.

 

Също така са обсъдени проблемите в поведението на хората с дефицити в развитието, как да регистрираме тези проблеми и как да процедираме по отношение на тях.

 

Раздел ІІ презентира различни програми, с чиято помощ да подготвим детето обучение. Програмите стартират с най-лесни задачи, като тази как да научим детето да седи на стол, как да му помогнем да слуша учителя, как по-добре да се справя с разрушителното поведение. Предоставена е и помощ за обобщаване на наученото.

 

Раздел ІІІ се занимава с началното вербално обучение - научаване на детето да следва прости инструкции и команди, да открие приликите (подобното) и първите помощни стъпки на детето как да имитира поведението на другите. Има също и програми за развитието на ранни игрови умения.

 

Раздел ІV предлага програми за изграждането на умения за самообслужване - подходяща храна, облекло и тоалет.

 

Раздел V се занимава с вербално обучение на средно ниво. Това включва обучаване на детото да следва по-сложни инструкции, да описва с думи определени основни аспекти на средата си, да пита за нещата (да проявява интерес). За тези, които имат проблеми с научаването на езика, са предложени програми за обучаване в писмени умения.

 

Има и програми, с чиято помощ индивидът да преодолее ехолалията и психотичната (несъответстваща) реч.

 

Раздел VІ се занимава с вербалното обучение, ниво за напреднали - изграждането на елементарни изречения и програми за развиването на абстрактния език (използване на предлози, местоимения, цвят, форма и т.н.).

 

Програмите в раздел VІІ третират социалния живот - вписването в общността. Това са дейности като посещаването на ресторант или ходенето до магазина.

 

Има глава, която описва как да се обучават хората с дефицити в развитието като наблюдават обучението на другите; това е свързано с разбирането на чувствата и емоциите.

 

Целта на някои програми е да обучат тези хора на спонтанност и да развият въображението им. Други глави съдържат съвети за учителите, които работят в училищни условия; представят някои чести грешки при работата върху поведението и дават определени предписания.

 

Книгата е изградена от по-простото към по-сложното. Някои части са трудни за разбиране, но други са лесни. Началото винаги е най-трудно. След като стигнете до средата на книгата и Вашето дете или ученик е обучено на първата дузина програми, ще се почувствате като експерт, човек с увереност. Но в началото трябва да се въоръжите с търпение спрямо детето и самия Вас.

 

Програмите са базирани на последователност в развитието, така че започнете с първите програми и вървете към следващите. След като започне програмата и детето покаже наченки на овладени умения, програмите които следват могат да бъдат представени като застъпващи/припокриващи по-ранните. Повечето от програмите са продължителни (т.е. смислово/съдържателно те нямат крайна точка). В началото детето може да бъде обучавано в три или четири програми.

 

Началните програми са изградени от значителни детайли в последователност. Такъв значим детайл може да изглежда излишен на някои места, но ние го оценяваме като напълно безопасен.

 

По-късните програми, като тези в раздел VІІ, са представени с минимални процедурни детайли. Те изискват разбиране в прилагането на по-ранните обучителни стъпки. Родителят и учителят трябва да се запознаят с цялата книга за да подберат адекватни за тяхното дете комбинации от програми. В раздел VІІ има програми, които могат да бъдат прилагани дори в началото на обучението.

Подобни продукти
Вътрешен контрол и вътрешен одит в ЮЛНЦ

Вътрешният контрол е цялостен процес, интегриран в дейността на съответната организация, осъществяван от ръководството и нейните служители. Предназначението на вътрешния контрол е да осигури разум

Цена: 19,99 лв. 14,30 лв.
Вътрешен финансов контрол и финансов одит в организациите с делегирани бюджети - детски градини, училища, ЦПОО и ресурсни центрове

Е-книга (CD) Каталожен номер - ФУК 1417 112 стр. (А 4) За допълнителна информация: телефон 087960737 всеки работен ден от 15 до 17 часа Финансовото управление и контрол в организациите с делеги

Цена: 29,00 лв. 14,99 лв.
Задължения на администраторите на лични данни в детските градини

Общият регламент въвежда множество значителни промени спрямо действащата правна рамка и поставя завишени изисквания към субектите в системата за защита на личните данни, което е причина за неговото о

Цена: 31,00 лв. 23,99 лв.
Задължения на администраторите на лични данни от 25 май 2018г. по новия Общ регламент относно защитата на данните в хотелите и местата за настаняване

Марка: Е-книга (CD) Кат. номер: 28888 За допълнителна информация: телефон 0899846694 всеки работен ден от 14 до 17 часа. Марка: Е-книга (CD) Кат. номер: 12471 Общият регламент въвежда множес

Цена: 31,00 лв. 23,00 лв.