Изкуството да говорим пред другите

31,00 лв. 24,00 лв.
  • Марка: Дистанционен модулен курс
  • Кат. номер: 44021
+ -
Цена: 24,00 лв.
Купи
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

Автори: 

 

„Изкуството да говорим пред другите” e книга, за умението да говорим пред други хора. Написана е Дейл Карнеги през 1926г. и е обогатена със съвременни примери, пояснения и други допълнения от Артър Пел от „Дейл Карнеги и партньори“.

Основното послание на Дейл Карнеги в „Изкуството да говорим пред другите” е, че за да станем добри оратори е нужно да преодолеем страха, който ни сполетява преди да почнем да говорим, като използваме определени техники за развиване на смелост и самоувереност.

Дейл Карнеги отбелязва:

„Придобиването на самоувереност, смелост и способност да мислиш спокойно и ясно, когато говориш пред група, съвсем не е толкова трудно, колкото повече хора си представят. Това не е дар божи, отреден само на неколцина избрани индивиди. То е като способността да играеш голф.

Всеки може да развие собствения си латентен капацитет, стига само да има достатъчно желание да го направи.”

Дейл Карнеги, а впоследствие и Артър Пол дават много примери за известни хора, които са се учили целенасочено как да станат по-умели оратори – Марк Твен, Генерал Грант, Жак Жорес, Бенджамин Дизраели, Чарлз Чаплин, Теодор Рузвелт, Абрахам Линкълн и още много други известни политици, мениджъри, предприемачи, артисти и публични личности.

Дейл Карнеги предлага като начало две неща: първо, да осмислим имаме ли наистина силно и непреклонно желание да се упражняваме да говорим спокойно и уверено, за да бъдем по-добри в разговорните си умения; второ, да сме винаги наясно какво е това, което искаме да кажем на другите.

В „Изкуството да говорим пред другите“ са включени голям брой полезни съвети и специално разработени техники за:

  • подобряване на паметта;
  • задържане вниманието на аудиторията;
  • сценичното присъствие;
  • началото на речта;
  • овладяване на слушателите;
  • ясно изразяване на мисълта;
  • оказване на въздействие чрез думите;
  • провокиране на действия от страна на слушателите.

Допълненията от Артър Пел пасват чудесно на основната философия на Дейл Карнеги. Ето защо, когато четем „Изкуството да говорим пред другите” имаме чувството, че книгата е написана от наш съвременник и се отнася именно за нас.

Една от основните характеристики на „Изкуството да говорим пред другите” е езиковият стил. Чете се лесно, всичко се разбира добре и става ясно какво е това, което може да се направи, за да се развият уменията за говорене пред аудитория.

Важна характеристика на книгата е и широката палитра от области, в които се налага да поработим, ако искаме да се самоусъвършенстваме – структура на речта, начало и край, оказване на влияние чрез думите, сценично поведение, гласови качества и др.

Приложенията в края на книгата съдържат есета на езика, на който са говорили и писали хората в края на 19 век. Те допълнително подтикват да се замислим за много неща, свързани с презентаторските умения и боравенето с езика.

Подобни продукти
Вътрешен контрол и вътрешен одит в ЮЛНЦ

Вътрешният контрол е цялостен процес, интегриран в дейността на съответната организация, осъществяван от ръководството и нейните служители. Предназначението на вътрешния контрол е да осигури разум

Цена: 19,99 лв. 14,30 лв.
РАБОТА С ДЕЦА С АУТИЗЪМ

РАБОТА С ДЕЦА С АУТИЗЪМ СТИВЪН ОЛИВЪР (Teaching Developmentally Dissabled Children: The Me Book.) Марка: Е-книга (CD) Кат. номер: AUT - 11771 Тази книга е предназначена за учители и род

Цена: 19,99 лв. 11,99 лв.
Вътрешен финансов контрол и финансов одит в организациите с делегирани бюджети - детски градини, училища, ЦПОО и ресурсни центрове

Е-книга (CD) Каталожен номер - ФУК 1417 112 стр. (А 4) За допълнителна информация: телефон 087960737 всеки работен ден от 15 до 17 часа Финансовото управление и контрол в организациите с делеги

Цена: 29,00 лв. 14,99 лв.
Задължения на администраторите на лични данни в детските градини

Общият регламент въвежда множество значителни промени спрямо действащата правна рамка и поставя завишени изисквания към субектите в системата за защита на личните данни, което е причина за неговото о

Цена: 31,00 лв. 23,99 лв.